Kagawa leder Dortmund till 3-0 seger på Trier i tyska cupen
نوشته شده توسط : Alisa

Shinji Kagawa gjorde dubbelt så Borussia Dortmund gått från den första omgången av den tyska cupen med en bekväm 3-0 seger på fjärde-tier Eintracht Trier på måndag.

Japan internationell var på rätt plats vid rätt tidpunkt för att öppna poäng i den åttonde minuten, och sedan igen i den 33: e. Andre Schuerrle gjorde 3-0 före pausen, tack vare Pierre-Emerick Aubameyang andra hjälpa.

Aubameyang har tidigare förnekat vid bortre stolpen efter att lyfta bollen över Trier målvakts Chris Keilmann. Han slog också ribban med en nick i den andra halvan, när Dortmund intensitet sjunkit efter ett disciplinerat första hälften.

Keilmann gjorde en utmärkt räddning för att förneka Adrian Ramos, medan Aubameyang och ny signering Emre Mor gick också nära.

Tidigare kom Kroatien mittfältaren Alen Halilovic från bänken att göra mål på sin konkurrens debut som Hamburger SV slå tredje division FSV Zwickau 1-0.

Den 20-åriga Halilovic, som anslöt sig till Hamburg från Barcelona i lågsäsong, gick på som en ersättning i den 62: a minuten, åtta minuter innan han vann bollen från en försvarare och svallande framåt på höger där han skruvade en lysande strejka i bortre stolpen.

Zwickau var nära att en equalizer, men Hamburg höll ut.

Salif Sane säkrade en sen seger för andra division Hannover på fjärde-tier Kickers Offenbach, omvandla en straff i övertid extra tid för en 3-2 seger.

Stefano Maier medgav plats spark i den sista minuten för en foul på Hannover Felix Klaus. Båda sidor slutade normal tid med 10 män.

SV Sandhausen, från andra divisionen, kom bakifrån att slå tredje division Paderborn 2-1.

Titelförsvararen Bayern München utvecklats på fredag, medan Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach, Schalke och Hertha Berlin också bokat sina platser i den andra omgången.

Werder Bremen slogs ut av tredje division Sportfreunde Lotte på söndag, klubbens 12: e utgång i den första omgången, ett rekord för en Bundesliga sida.